Bromfiets

Als je 16 wordt wil je eigenlijk maar 1 ding! Op je mooie scooter naar je vrienden of vriendinnen. Maar voor je zelfstandig met je scooter de weg op mag moet je over een AM2 rijbewijs beschikken. Autorijschool Nieuw Amsterdam verzorgt bromfietsrijles. Wij doen ons uiterste best om je rijlessen en het afsluitende praktijkexamen op 1 dag te plannen. Doorgaans zijn 4 uur rijles en een praktijkexamen voldoende om je bromfietsrijbewijs te halen.

Hoe kan ik beginnen?

Allereerst dien je jezelf natuurlijk aan te melden voor de bromfietsrijles. Dat doe je eenvoudig door ons te bellen of door je direct online aan te melden. Dan plannen wij in overleg met jou je rijlessen en direct je CBR examen. Voor je bromfietsrijles mag nemen moet je 16 jaar zijn.

Je theorie examen mag je al doen als je 15,5 jaar bent. Dit certificaat dien je in je bezit te hebben voor je de praktijklessen en het praktijkexamen mag volgen.

bromfiets

Het CBR examen en de bromfietsrijles.

Op de dag van je bromfietsrijles kom je naar onze rijschool toe. Voor het adres of routeplanning zie onze contactpagina. Dan krijg je een eerste uitleg over de bromfiets en al snel daarna ga je bij onze rijschool een paar oefeningen doen en de openbare weg op. Daar krijg je via een ontvangertje in je helm instructies en leer je onder andere de volgende onderdelen.

  • Beheersing en bediening scooter.
  • Je plaats op de weg (bv. rijbaan of fiets/bromfietspad volgen).
  • Kijktechnieken en spiegels gebruiken.
  • Voorrang verlenen.
  • Gevaarherkenning.

De lesuren worden afgewisseld met korte pauzes bij bijvoorbeeld het CBR of op de rijschool. Dit om even wat te kunnen drinken en van de bromfiets af te stappen. De lessen eindigen bij CBR waar je dan aansluitend praktijkexamen doet. Daarna, indien geslaagd, zit je rijopleiding erop. De volgende dag kun je jouw rijbewijs bij het gemeentehuis in je woonplaats al aanvragen. Zorg dat je een ID, pasfoto en geld/pinpas bij je hebt. Zodra je rijbewijs wordt afgegeven en je deze dus in je bezit hebt kun je pad.
Alvast veel plezier!