Auto

Praktijk lessen

Je kan kiezen uit diverse lespakketten, een spoedopleiding of losse lessen.
Je rijdt tijdens de lessen altijd in dezelfde auto en met dezelfde instructeur/trice. De instructeur/trice houd je vorderingen bij op een instructiekaart zodat je zelf ook zicht hebt op het verloop van de opleiding.

Om te beginnen met praktijk lessen personenauto hoef je niet persé je theoriecertificaat te hebben. Hoe beter je vertrouwd bent met de verkeersregels, hoe meer tijd en aandacht je in andere dingen kunt steken.

Praktijkexamen

Wij verzorgen de aanvraag van het praktijk examen bij het CBR. Bij ons kun je, in overleg met je rijinstructeur, zelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen. Het voordeel hiervan is dat het lesprogramma en de examendatum goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Bovendien weet je als leerling ruim van tevoren wanneer je examen moet doen. Er kan rekening worden gehouden met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens of vakantie.

Meenemen naar het examen

  • de oproepkaart
  • een geldig theoriecertificaat, dat je hebt gekregen nadat je geslaagd was voor het theorie-examen
  • een wettelijk toegestaan, geldig legitimatiebewijs
  • het ingevulde Formulier Zelfreflectie
  • het adviesformulier dat je hebt gekregen na de tussentijdse toets (dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen)