Auto

Autorijbewijs

Mag ik voor mijn 18e rijlessen volgen?

· Vanaf 1 november begint het experiment 2toDrive waarbij je vanaf 16,5 jaar al mag beginnen met rijlessen. Dit maakt het mogelijk om voor je 18e verjaardag al auto te rijden! Voor meer informatie hierover klik hier of kijk op de site www.2todrive.nl

Ik heb nog nooit rijles gehad, hoeveel lessen heb ik nodig voor het autorijbewijs?

Er is geen vast aantal te noemen maar afhankelijk van je eigen motivatie en talent voor autorijden. Het aantal lessen dat je nodig hebt is afhankelijk van:
· Hoe snel je leert;
· Hoe vaak je oefent;
· De duur van je rijlessen;
· De aanleg die je hebt.
Je rijinstructeur/trice zal je vorderingen bijhouden en je adviseren wat de beste manier is om je klaar te stomen voor het rijexamen.

Kan ik ook meer rijlessen achter elkaar nemen?

Ja.

Hoelang duurt een rijles?

· Een rijles bij Rijschool Nieuw Amsterdam duurt 60, 90 of 120 minuten.

Wat is een proefles?

· Tijdens een proefles wordt gekeken hoe je rijdt en hoe snel je dingen oppakt. Op basis hiervan wordt een advies gegeven over het aantal lessen dat je nodig zult hebben.

Kan ik ook zonder proefles beginnen aan mijn pakket?

· Ja dat kan. Wij adviseren je toch eerst een proefles te nemen. Mede om te kijken of de klik met de rijinstructeur/trice er is. Daarnaast wordt er tijdens de proefles een advies gegeven over het aantal rijlessen, omdat we je een rijopleiding op maat willen bieden die perfect aansluit bij je niveau.

Heb ik een vaste lesauto?

· Je rijdt zo veel mogelijk in dezelfde auto. Uiteraard kan het gebeuren dat de lesauto naar de garage moet. Dan zorgen we voor een vervangende auto.

Rookt mijn instructeur/trice tijdens het lesgeven?

Nee. Roken in de auto is verboden.

Kan ik ook lessen en examen doen in een automaat?

· Ja dit is mogelijk bij Rijschool Nieuw Amsterdam. Je kunt dit aangeven bij de aanvraag van je proefles. Je rijbewijs is dan alleen geldig voor het rijden in een automaat.

Word ik thuis opgehaald? Of kan ik ook op school opgehaald worden?

· In overleg met je instructeur wordt bepaald waar je opgehaald wordt.

Heb ik een vaste instructeur/trice? En zou ik van instructeur kunnen veranderen?

· Bij Rijschool Nieuw Amsterdam vinden wij het erg belangrijk dat je dezelfde instructeur/trice hebt. Mocht je door omstandigheden een andere rijinstructeur/trice willen, dan kan dit aangevraagd worden bij de receptie.

Vanaf welke leeftijd mag ik de theoriecursus volgen?

· Per 1 november 2011 is het mogelijk vanaf 16 jaar de theoriecursus te volgen.

Mag ik zonder theoriecertificaat lessen?

· Je mag lessen zonder theoriecertificaat. Voor het praktijkexamen wordt aangevraagd, moet je het theoriecertificaat hebben.

TERUG